Practica in logistica

 

          Programul “Practica in Logistica”


    Inca din 2007, ARILOG a initial impreuna cu ASE (Academia de Studii Economice), desi inca nu era agreat un parteneriat oficial, programul “Practica in Logistica”  prin care propune plasarea studentilor interesati de domeniul logisticii si operatiunilor in stagii practice in companiile membre ARILOG sau interesate de industria logisticii.
    Abia la sfarsitul lui 2009, s-a decis oficializarea parteneriatul ARILOG – ASE prin semnarea unui Protocol de colaborare si extinderea lui catre alte obiective de interes comun: organizarea de stagii de practică şi/sau specializare şi/sau cercetare, pentru studenţi ai ASE din diferite cicluri sau forme de învăţământ, în cadrul companiilor membre ale ARILOG sau al altor companii cu care aceasta colaborează, participarea si/sau organizarea in comun de/la manifestari stiintifice, evenimente (conferinţe, seminarii, ateliere de lucru, etc).
    Asociatia isi propune directionarea studentilor care doresc inceperea unei cariere in domeniul operatiunilor printr-un stagiu de practica, catre departamentele de logistica si operatiuni din diverse companii din Romania, care pot curpinde departamentele de achizitii (materii/prime si materiale), transport si distributie, vama (import/export), customer service (facturare, relatii cu clientii, etc) iar la companii de servicii logistice pot cuprinde si departamente de vanzari/marketing (pt servicii logistice).
    Programul de “Practica in Logistica” va ajunge la a cincea editie in toamna anului 2012 si se desfasoara la nivel national in companii din Romania avand puncte de lucru in Bucuresti (si imprejurimi), Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov, Sibiu, Ploiesti, Constanta.
    Daca esti student interesat de “Practica in Logistica” te rugam sa iei legatura cu profesorul tau si sa se te inscrii pe liste. Profesorul va trimite lista cu studentii doritori de “Practica in Logistica” la ARILOG, impreuna cu CV-ul studentilor. Lista trebuie sa cuprinda numele studentului, numarul de telefon, adresa e-mail, anul de studiu, grupa, precum si tema de cercetare/documentare aleasa.
    Daca esti companie interesata sa accepte studenti care sa efectueze “Practica in Logistica” in compania ta, atunci trimite-ne un e-mail pe adresa arilog@rdsmail.ro .
    Activitatile de practica urmaresc in principal familiarizarea studentilor cu activitatile desfasurate de companii si initierea acestora in domenii de interes stabilite impreuna cu cadre didactice din facultate.
    Alocarea resurselor si definirea procedurilor necesare implementarii sistemelor de practica stagiara se face in moduri diferite, in functie de fiecare companie. In general, pasii desfasurarii unui stagiu de practica sunt aceeasi:


    De cele mai multe ori avantajele de a avea studenti stagiari se cuantifica in timp, fiind dificil de masurat pe termen scurt:

    In textul legii, practica este definita ca «activitatea desfasurata de elevi si studenti, in conformitate cu planul de invatamant, care are drept scop verificarea aplicabilitatii cunostintelor teoretice insusite de acestia in cadrul programului de instruire» (art.1 din Legea 258/2007). Tot legea spune ca universitatea trebuie sa incheie o conventie cu partenerul de practica, care poate fi «o societate comerciala, o institutie centrala, ori locala, sau orice alta persoana juridica ce desfasoara o activitate in corelatie cu specializarile cuprinse in nomenclatorul METC» (art.3, al.2).
    

 


Noutati

SMART Factory - cum optimizezi operatiunile logistice si de productie?

Automotive Logistics Summit, editia a III-a, 1-2 martie 2018, Hotel Ramada SibiuMembri Gold

Membri Silver

Parteneri

Parteneri Media


Newsletter