Logmaster este un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană care are scopul de a livra un program de master pentru educarea și pregătirea speciliștilor din Logistică și Supply Chain Management.

Prin Logmaster, partenerii din proiect doresc să livreze un cadru comun de studii de master bazat Nivel 7, bazat pe competențele elaborate de Asociația Europeană de Logistică (ELA) în Standardele de Competență ELAQF.

În ultimele decenii, logistica s-a dezvoltat într-o disciplină multifuncțională cu o cerință din ce în ce mai mare pentru educație și abilități profesionale, iar cerințele pentru curriculumul de instruire se schimbă rapid. Astăzi, profesioniștii în logistică ar trebui să aibă abilități funcționale, abilități tehnice, abilități de conducere, experiență în management global și chiar înțelegere interculturală.

Cererea de personal intermediar și manageri în domeniul logisticii, considerat a fi unul un loc de muncă al viitorului, a crescut rapid în paralel cu dezvoltarea sectorului. Această nouă cerință este însoțită de extinderea învățământului superior logistic la universități, universități de științe aplicate și universități de învățământ cooperativ.

În aceste condiții, este nevoie de un model uniform pentru sistemul de învățământ superior logistic care să ofere toate aspectele (structură, procese și rezultate) de îmbunătățire a calității de la concept la implementare pentru a avea performanțe mai bune. Acest lucru poate fi realizat doar în strânsă colaborare cu reprezentanții părților interesate pentru a facilita integrarea absolvenților din domeniul logisticii pe piața muncii din sectorul logistic.

Vezi toate stirile