Despre certificare

                                                                                      

 

European Logistics Association (ELA) a introdus in anul 1998 un set de standarde in Supply Chain / Logistica Management care formeaza fundatia pentru Consiliul European de Certificare pentru Logistica (ECBL) in vederea certificarii persoanelor care indeplinesc aceste standarde. ECBL este un organism independent format din tarile membre, care in mod voluntar sunt de acord sa imparta standardele de competenta pentru logistica si sa adere la niveluri comune de proceduri de asigurare a calitatii.
Consiliul European de certificare pentru Logistica (ECBL) este custode al standardelor si este responsabil pentru actualizarea standardelor atunci cand este necesar. ECBL este unica autoritate care poate aproba atribuirea unei calificari. Consiliul se va asigura ca standardele de functionare ale centrelor de certificare nationale din fiecare tara sunt in concordanta cu directiva europeana. In acest fel, candidatii din fiecare tara pot fi siguri de unicitatea standardelor.

In anul 2014 aceste standarde au fost revizuite si aliniate la European Qualification Framework (EQF). Utilizarea EQF permite candidatilor sa aibe competente si calificari recunoscute in mai multe tari. In acest moment nivelurile de certificare ELA sunt incorporate astfel:

ARILOG este centrul national de certificare ELA si pune in aplicare Standardele de competenta ELAQF. Aceste standarde ofera o structura excelenta pentru evaluarea cunostintelor, aptitudinilor si competentelor profesionistilor din logistica si supply chain.

Ce este competenta profesionala?
Competenta profesionala reprezinta capacitatea de a aplica, transfera si combina cunostinte si deprinderi in situatii si medii de munca diverse, pentru a realiza activitatile cerute la locul de munca, la nivelul calitativ specificat in standard.

De ce este utila evaluarea competentelor profesionale?
Cu toate ca functia principala a evaluarii competentelor este sa certifice competenta si sa acorde recunoastere profesionala unei persoane, ea mai poate fi utilizata si in alte scopuri cum ar fi: recrutarea personalului selectarea personalului pentru diferite functii dintr-o organizatie determinarea nivelului de pregatire al unei persoane care parcurge un program de formare profesionala directionarea si urmarirea perfectionarii profesionale a personalului identificarea unor noi utilizari ale deprinderilor deja existente intr-o organizatie in vederea unei restructurari diagnoza performantelor angajatilor dintr-o companie sau institutie oarecare.

Imaginea de mai jos serveste drept instrument grafic de prezentare a modelului general al Standardelor ELA. Standardele se bazeaza pe un cadru comun, iar termenul “modul” se refera la domeniile de competenta, nu la modulele de training.

Unele module sunt obligatorii, cum ar fi “Business Principles”, iar alte module sunt la alegere, de exemplu “Transportation”.

 


Noutati

Trenchless Romania Conferință & Expoziție

15 Iunie 2017, Hotel Caro Club, București

Invitatie eveniment revista Tranzit

Strategia de distributie dicteaza vanzarile - 26 mai, Hotel Crowne Plaza, Bucuresti

Invitatie Eveniment Ziua Cargo

18-19 mai, Poiana Brasov - ultimele zile in care va puteti inscrie -



Membri Gold

Membri Silver

Parteneri

Parteneri Media


Newsletter