ERUDIO anunță:

"Reîncepem conferințele organizate sub conceptul Întâlnirile ERUDIO și susținute de filosoful și scriitorul Horia Roman Patapievici, alături de partenerii noștri CBRE și BISM. 

În seria precedentă a Întâlnirilor Erudio, am avut ca teme de discuție Încrederea, Colaborarea, Adevărul, Etica și Cunoașterea, câteva dintre temele de reflecție și construcție a caracterului unui lider. Dar pentru că o viață bine trăită este, deopotrivă, și Bună și Frumoasă, din toamna lui 2022 vom deschide un nou capitol de reflecție necesar în autocreația noastră ca lideri și a lumii în care trăim: Ce este Frumosul sau, mai simplu, Despre Frumos.

Prima conferință va avea loc pe 20 octombrie și ne va introduce în filosofia occidentală a Renașterii italiene care a dat Marele stil în pictură – ”Cum s-a născut marele stil în pictura occidentală. Problema filosofică a perspectivei geometrice.” În concepția filosofului Horia Roman Patapievici, inovațiile pe care le-a adus Renașterea în modul de a reprezenta omul, obiectele și lumea, sunt legate de două probleme teologice importante: cea a corpului omenesc ca problemă hristologică și cea a locului în care se întâlnesc, în lumea fizică, lumea divintății și cea a omului. 

bannereFB-seria.4-2401x1258.jpg

A doua conferință va avea loc pe 3 noiembrie când vom pătrunde în înțelesul filosofic al unui program românesc, unic în lume, Mânăstirile pictate din nordul Moldovei – ”Programul iconografic al Mânăstirilor pictate din nordul Moldovei (secolul al XVI-lea)”. Pornind de la teza lui Sorin Dumitrescu privind existena unui program iconografic unitar și conștient al picturii exterioare a mânăstirilor din Moldova secolului al XVI-lea,  filosofului Horia Roman Patapievici va susține că fiecare biserică în întregul ei reprezintă o imagine în splendoare nu doar a lumii, ci și a istoriei ei escatologice. 

Ambele conferințe vor avea loc la sediul CBRE, Calea Floreasca 165, etajul 15, București, de la ora 16:00. 

Taxa de participare per conferință este de 120 EURO + TVA/persoană. Se acordă reduceri de 5% pentru 2 conferințe, 10% pentru 3 sau mai multe conferințe.  
Mai multe detalii despre conferințe pe: http://www.erudio.ro/ro/erisma/intalnirile-erudio-seria-iv/    

Pentru înscrieri vă rugăm sa mă contactați la: mihaela.ginju@erudio.ro sau telefonic la 0744.377.173

Vă așteptăm cu drag!"

Vezi toate stirile