Tematica

Industria de transport din Romania se confrunta cu o serie de provocari determinate atat de specificul activitatii in sine cat si de contextul economico-politic national si international. Cresterea accizelor la carburanti, cresterea numarului de taxe impuse de statul roman sau cresterea valorii taxelor de drum, intrarea in vigoare a normelor Euro 6 au un impact puternic asupra costurilor operationale.


In acest context, companiile de logistica si transport nu doar ca se vad nevoite sa raspunda acestor provocari prin optimizarea rationala a costurilor, ci si sa idetinfice noi oportunitati de dezvoltare pentru a-si putea mentine pozitia pe piata. 
Asociatia Romana de Logistica organizeaza evenimentul cu tema Road Transportation Management, venind astfel in sprijinul companiilor care activeaza in acest sector cu solutii concrete si exemple de bune practici.

Subiecte de discutie:

In deschiderea evenimentului vom avea o discutie legata de returnarea accizei la motorina catre transportatorii autorizati de marfa si de persoane. ARILOG a fost invitata sa faca parte din grupul de lucru organizat la Ministerul de Finante si deja a avut loc prima sedinta. Vom detalia acum in ce directie merg aceste norme de returnare. Speram sa avem si un rerezentant al Ministerului de Finante.

1. Transportul catre pietele din Est si Sud Est
Provocari – licente si documente necesare, taxe internationale, bariere culturale

2. Costul per km
O analiza comparativa a costului per kilometru intre operatorii logistici detinatori de flote si prestatorii de servicii de transport detinatori de flote

3. Siguranta si securitate rutiera

Formalismul pregatirii primului ajutor in dobandirea permisului auto in raport cu transportul trusei medicale de prim ajutor


NoutatiMembri Gold

Membri Silver

Parteneri

Parteneri Media


Newsletter