Logo+Topand.png

Topband a fost înregistrată ca firmă privată in 1996 de către Wu Yongqiang, în Parcul Industrial din Shenzen, cunoscut si sub numele de “China’s Silicon Valley”. Primul succes al companiei a fost un controller pentru un aparat de aer condiționat in Taishan, succes ce a dat startul unui lung șir de reușite si invenții datorita carora Topband a devenit unul din liderii producatorilor de tehnologie inteligentă. Urmând conceptul „agilitate, inovație, parteneriat”, echipa de Research&Development a ajuns să creeze componente pentru patru mari industrii(electrocasnice, unelte electrice, baterii cu litiu si control industrial)și să stăpânească 4 tehnologii de baza: tehnica de control electric, tehnologia motoarelor, tehnologia bateriilor si platforma IOT. O etapa importantă este listarea la bursa SZSE(cod bursier:002139), în 2007. 
Viziunea companiei este de a deveni cel mai mare furnizor de tehnologie de control inteligent din lume, remarcandu-se prin valorile sale. Topband se afirmă în special prin ambiție, excelență și onoare, succesul partenerilor fiind unul din principalele obiective. Aderăm la credința că prin dezvoltare și simțul misiunii, putem oferi clienților produse fiabile și de încredere. 

Trecând printr-o ascensiune constanta, compania s-a orientat spre deschiderea fabricilor în toată lumea. Primele deschise in afara Chinei se află în Vietnam si India, extinderea continuând și în afara continentului Asiatic, in America (Mexic) și Europa (România).

Fabrica din Remetea Mare (jud. Timiș) a fost deschisă in 2021, fiind un pas cheie în strategia de a fi mai aproape de clienți și a se adapta creativ si rapid la nevoile acestora. Aceasta va fi concentrată pe producția și fabricarea de controlere pentru electrocasnice si BMS. În momentul de față, Topband România este în prima faza de dezvoltare, dar pe viitor promite crearea a peste o mie de locuri de muncă și o capacitate anuală a producției care poate ajunge până la nouă milioane de piese.