Codul Arbitral

Rolul Tribunalului Arbitral în Transporturi

Art. 1 - Tribunalul Arbitral in Transporturi de pe langa Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale are rolul de a furniza o jurisdictie alternativa cu caracter privat în principal in materia transporturilor si activitatilor auxiliare transporturilor (depozitari, manipulari, servicii de posta si curierat, activitati ale comisionarilor vamali, activitati ale caselor de expeditii).

Scopul Tribunalului Arbitral in Transporturi

Art. 2 - Scopul Tribunalului Arbitral in Transporturi de pe langa Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale il reprezinta asigurarea solutionării cu celeritate si impartialitate a litigiilor care izvorasc din raporturile juridice de transport si activitati auxiliare transporturilor si din alte litigii cu privire la care competenta de solutionare a fost încredintata Tribunalului Arbitral in Transporturi.

Functiile Tribunalului Arbitral în Transporturi

Art. 3 - Functiile Tribunalului Arbitral in Transporturi de pe langa Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale sunt:
a) functia de juridisctie alternativa privata;
b) functia de institutionalizare a arbitrajului in materia transporturior si activitatilor auxiliare transporturilor;
c) functia de specializare in solutionarea litigiilor care izvorasc din raporturile juridice de transport si activitati auxiliare transporturilor.

Puteti citi taxtul Codului Arbitral accesand acest link: http://www.arbitrans.net/ro/codul-arbitral 


NoutatiMembri Gold

Membri Silver

Parteneri

Parteneri Media


Newsletter