Recent Posts

Libris.ro gestionează cel mai mare depozit de carte din țară cu WMS de la Senior Software

Libris.ro a deschis cel mai mare depozit de carte din țară. Compania a ales să folosească soluția WMS de la Senior Software pentru a gestiona noul depozit cu o suprafață de peste 5.000 de metri pătrați.


Libris.ro, unul dintre cei mai mari retaileri online de carte din România, a decis să deschidă anul acesta cel mai mare depozit de carte din țară, pentru a răspunde trendului crescător estimat al vânzărilor de carte. Compania a ales sistemul pentru managementul depozitului (WMS) de la Senior Software, pentru a-și automatiza operațiunile din noul spațiu de stocare, mai mare de patru ori față de cel precedent.

“Activitatea Libris.ro a crescut organic în ultimii ani și, ca o dezvoltare firească, am construit cel mai mare depozit de carte din țară, cu o suprafață totală de 5.000 de metri pătrați. Odată cu investiția în infrastructură, am ales să implementăm sistemul WMS de la Senior Software pentru a crește rapiditatea și calitatea livrărilor. Astfel, noile fluxuri logistice ne vor permite ca toate promisiunile librăriei noastre online să fie ținute, dar și să facem loc pentru noi angajamente”, a declarat Laura Țeposu, General Manager Libris.ro.

Odată cu extinderea spațiului de depozitare și a investițiilor în sisteme software, retailerul de carte își crește semnificativ capacitatea de livrare și acuratețea datelor. Pentru un plus de beneficii, Libris.ro a completat soluția WMS cu o serie de echipamente hardware de la itDepot, precum cititor de coduri de bare, imprimantă termică, cartușe imprimantă, și toner imprimantă.

Sistemul pentru managementul depozitului din portofoliul Senior Software este o soluție flexibilă și intuitivă care sprijină echipa Libris.ro să-și eficientizeze activitatea prin automatizare. Cu ajutorul acestui soft, managerii companiei pot gestiona un număr nelimitat de produse și angajați, fiind prevăzut cu funcționalități de scanare marfă la recepție, pick-by-light/by-voice, inventariere automată, raportare, urmărire KPI și nu numai.

Datorită utilizării soluției, productivitatea angajaților Libris va crește prin eliminarea activităților manuale repetitive, iar optimizarea spațiului de stocare și a rutelor de deplasare în depozit vor determina identificarea rapidă a articolelor. În plus, utilizatorii obțin un control deplin asupra stocurilor prin vizibilitate end-to-end și trasabilitate completă, la care se adaugă reducerea considerabilă a erorilor umane și un timp mult mai scurt de procesare a comenzilor.


Cu o cifră de afaceri pe anul 2017 de aproape 6,7 milioane de euro, Libris.ro pune la dispoziția clienților săi un portofoliu cu o gamă largă de carți, filme, jocuri, muzică și eBook-uri.

Despre WMS

Soluția WMS este dezvoltată pe platforma Mantis, lider în domeniul furnizării de sisteme informatice și consultanță pentru logistică din sud-estul Europei. Sistemul incorporează bune practici testate și validate de către peste 600 de companii din întreaga lume. Soluția are o structură modulară, putând fi implementată treptat și personalizată după nevoile fiecărui business în parte. Flexibilitatea sistemului permite adaptarea acestuia cu ușurință la orice schimbare aparută în dinamica volumului de activitate.

Despre Senior Software

Fondată în 2003, Senior Software a realizat peste 400 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii de la Microsoft alături de platforme testate la nivel internațional precum Tableau Software și Logistics Vision Suite. Senior Software a pornit cu o singură divizie iar, în prezent, dispune de 6 divizii prin care se implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în patru locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași) cu o echipă formată din peste 150 de angajați, fiind unul dintre principalii furnizori de sisteme software integrate din România.

Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon