Recent Posts

Acord de transfer al dreptului de proprietate al KLG Europe către Sinotrans


KLG Europe și Sinotrans au semnat astăzi un acord pentru transferul proprietății KLG Europe către Sinotrans, care va fi finalizat în următoarele luni, în urma aprobărilor legislative. Sinotrans va avea inițial un pachet de acțiuni de 80%, urmând să devină unic acționar până la jumătatea anului 2020. Achiziția va cuprinde toate sucursalele europene ale KLG Europe.

Datorită lipsei succesorilor, actualii proprietari ai KLG Europe, Ad și Kees Kuijken, au căutat un partener puternic să preia compania, care, respectând valorile sale de bază, poate aduce continuitate in activitățile KLG Europe și poate dezvolta în continuare o strategie consecventă. Un criteriu esențial pentru un astfel de proprietar nou este păstrarea culturii KLG Europe, care se bazează pe loialitatea personalului său față de companie, față de clienți și față de livrarea serviciilor la cele mai înalte niveluri, loialitate care a fost motivul principal al succesului de care se bucură KLG Europe în acest moment.

„Luarea deciziilor corecte la momentul potrivit, într-o manieră responsabilă, cu o viziune și o strategie clare, sunt parte a unui bun spirit antreprenorial. Trebuie să luăm în considerare cu atenție continuitatea și creșterea companiei, interesele personalului, clienților, agenților și rețelelor din care facem parte. Întotdeauna am văzut acestea ca fiind valorile de bază ale companiei noastre și suntem convinși că acestea au format un pilon important care a contribuit la succesul KLG Europe”, spun Ad și Kees Kuijken.

KLG Europe a avut o colaborare intensă cu Sinotrans din 2014, având originea în perioada în care KLG-ITM a fost înființată în China. Sinotrans, ca unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice la nivel mondial și, în special, în Asia, recunoaște angajații, clienții, furnizorii și rețeaua exclusivă parteneră a KLG Europe, precum și puternica amprentă europeană a KLG Europe, ca platformă ideală pentru dezvoltarea Sinotrans și KLG în Europa și nu numai. KLG Europe are plecări zilnice cu grupaje și transporturi parțiale către aproape fiecare destinație din Europa și combină camioanele proprii pentru livrările pe transport rutier, precum și agenți și rețelele hub-and-spoke pentru distribuția capilară. Acoperirea geografică puternică a KLG Europe pe continentul european, combinată cu puterea Sinotrans din Asia oferă clienților ambelor companii un avantaj competitiv semnificativ. Ambele părți au multe în comun în ceea ce privește abordarea și viziunea asupra afacerilor și văd potențialul de a beneficia în comun de rețeaua europeană puternică a KLG Europe.

Activitățile KLG Europe vor continua sub cunoscutul nume de KLG Europe și nu vor exista modificări de personal și în conducerea companiei. Rețeaua KLG Europe, nivelul serviciilor și proactivitatea sa vor rămâne neschimbate și vor fi pilonul strategiei sale. Acest lucru înseamnă că, de asemenea, contactele actuale ale KLG Europe vor rămâne neschimbate pentru toate părțile implicate în afaceri cu KLG Europe.

Pentru a asigura o tranziție ușoară a proprietății, Ad și Kees Kuijken vor rămâne angajați ai KLG Europe până la începutul anului 2020 iar ulterior în calitate de consultanți. Erik Loijen, actualul director general al KLG Europe Venlo, în calitate de nou CEO, va fi responsabil pentru toate cele douăsprezece filiale europene ale KLG Europe și peste 1.100 de angajați.


Despre Sinotrans:


Cu sediul central la Beijing, Sinotrans opera de mai mult de 60 de ani în China, când a devenit o companie listată la bursă, în 2003, moment din care și-a construit o și mai puternică recunoaștere a mărcii sale și un portofoliu de clienți și mai puternic. Sinotrans este acum cel mai mare furnizor de servicii logistice integrate din China, ale cărei activități principale includ transportul de marfă, logistică, servicii de stocare și servicii în terminalele portuare, leasing de echipamente logistice și alte activități (e.g. transport maritim, transport rutier). Sinotrans are cea mai extinsă rețea de logistică din China continentală, cu prezență în toate provinciile și marile orașe. Sinotrans se angajează să devină lider printr-o platformă de servicii logistice integrate la nivel global. Pentru a-și atinge strategia globală, Sinotrans intenționează acum să-și extindă rețeaua externă, inclusiv rețelele de agenți din țările în curs de dezvoltare și rețelele proprii pe piețele dezvoltate (e.g. Europa, Australia etc.)