Recent Posts

”Cum să conduci ca să construiești Încrederea”

seria a 2-a de conferințe cu Horia Roman Patapievici

Despre Adevăr, Putere, Capitalism
Sub conceptul Întâlnirile ERUDIO, în zilele de 6, 13 și 20 noiembrie 2019, la sediul CBRE, va avea loc o nouă serie de 3 conferințe despre ”Cum să conduci ca să construiești Încrederea”, susținute de filosoful și scriitorul Horia Roman Patapievici.


În cadrul primei serii de conferințe subiectele dezbătute au fost Încrederea, Eticul și Cunoașterea Tacită.

În această toamnă, continuăm discuția pe tema a ceea ce creează sau nu Încredere, luând în discuție Adevărul (6 noiembrie), Puterea (13 noiembrie) și răspunzând la întrebarea Ce este Capitalismul? (20 noiembrie).

Prima conferință, care va avea loc pe 6 noiembrie, de la ora 16.00, la sediul CBRE (Bd. Aviatorilor 8A), va aduce în discuție tema Adevărului. Etimologic, adevărul se spune și se înțelege în mai multe feluri: poate face referire la cinste, onestitate, fidelitate; poate însemna credință, încredere, pact dar și noțiunea de dreptate, de a ieși la iveală. Avem, așadar, două origini ale noțiunii de Adevăr: una etică și juridică (adevărul ca dreptate) și una ontologică (adevărul ca aducere la starea de evidență). Plecând de aici, ne întrebăm: ideea de fapt și ideea de realitate sunt întemeiate pe noțiunea de adevăr sau adevărul este întemeiat pe noțiunile de fapt și realitate? A spune adevărul înseamnă a afirma realitatea? Sau a vedea realitatea înseamnă a spune adevărul?


Sunt doar câteva întrebări la care vom încerca să aflăm răspunsul în prima conferință din cadrul celei de-a II-a serii a Întâlnirilor ERUDIO.Taxa de participare per conferință este de 120 EURO + TVA/persoană. Se acordă reduceri de 5% pentru 2 conferințe, 10% pentru 3 sau mai multe conferințe.

Mai multe detalii despre conferințe pe: http://www.erudio.ro/ro/erisma/intalnirile-erudio-seria-ii/

Pentru înscrieri vă rugăm sa ne contactați la: contact@erudio.ro

Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon