Recent Posts

Cum să conduci ca să construiești Încrederea

seria a 2-a de conferințe cu Horia Roman Patapievici

Despre Adevăr, Putere, Capitalism

Sub conceptul Întâlnirile ERUDIO, în zilele de 6, 13 și 20 noiembrie 2019, la sediul CBRE, va avea loc o nouă serie de 3 conferințe despre ”Cum să conduci ca să construiești Încrederea”, susținute de filosoful și scriitorul Horia Roman Patapievici.

Dacă prima conferință a adus în discuție tema Adevărului, următoarea întâlnire, care va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 16.00, la sediul CBRE (Bd. Aviatorilor 8A), va avea ca subiect central Puterea. În societățile care au trecut prin experiențe politice traumatizante, cum este și cea românească, percepția asupra puterii este, de regulă, profund negativă. Pe de altă parte, însă, relațiile de putere sunt omniprezente în orice interacțiune socială. Această întâlnire vă va oferi un prilej de reflecție și de dezbatere referitor la natura puterii, așa cum au văzut-o diverși cercetători, la modul în care este pregătită asumarea puterii și legitimitatea acesteia prin discurs, la formele de reprezentare a puterii cât și la cele de contestare sau, dimpotrivă, de perpetuare a acesteia.

Scopul acestei întâlniri este de a înțelege că puterea nu este ceva ce poate fi evitat în mod virtuos, ci este un fapt fundamental al prezenței noastre ca ființe sociale în lume.

Mai multe detalii despre conferințe pe: http://www.erudio.ro/ro/erisma/intalnirile-erudio-seria-ii/

Vă așteptăm cu drag!