Recent Posts

Eficiența operațiunilor din depozitul Libris.ro a crescut cu 30%, cu sistemul WMS

Libris.ro a înregistrat o creștere a eficienței operațiunilor de aproximativ 30%, cu sistemul WMS. Retailerul online cu cel mai mare depozit de carte din România a ales soluția de la Senior Software și a obținut beneficii precum: creșterea satisfacției clienților, acuratețe mai bună a stocurilor, un timp mai scurt de procesare a comenzilor și o majorare cu 35% a numărului de livrări.


Libris.ro a crescut eficiența în depozit cu aproximativ 30% de când folosește sistemul WMS de la Senior Software. Cu o suprafață de peste 5.000 mp și 45.000 de articole pe stoc, retailerul are cel mai mare depozit de carte din România dedicat unei librării online.

Laura Țeposu, Bussiness Development Director în cadrul Libris.ro, ne-a povestit ce rezultate a observat în urma utilizării sistemului de gestiune a depozitului:

“Pot spune că, per ansamblu, implementarea WMS-ului a eficientizat activitatea în depozit cu aproximativ 30%. După implementarea soluției WMS s-au redus timpii de lucru pe toate operațiunile: picking, preluarea mărfii, transferurile de stocuri. A crescut foarte mult acuratețea stocurilor. Dacă înainte făceam un inventar în 2-3 zile, acum se poate face parțial și durează câteva ore să inventariem jumătate din depozit.

Una dintre cele mai mari bucurii a fost creșterea gradului de satisfacție a clienților, măsurat prin creșterea în câteva luni a MPS-ului (Profit Margin on Sale). Dacă înainte aproximativ 10% din comenzi ajungeau la call center deoarece stocurile nu erau corecte, acum s-a redus foarte mult acest procent, fiind reduși și timpii de livrare. Anul acesta, numărul livrărilor Libris a crescut cu 35%, iar comenzile s-au onorat în timpii promiși pe site, cu aceeași echipă în depozit.

De asemenea, înainte de implementare, un om în depozit se descurca după șase luni, avea nevoie de o memorie fantastică, orientare, organizare. Acum, în maxim 2-3 zile, un om se descurcă în depozit.”

Așadar, printre cele mai importante rezultate obținute de Libris.ro după utilizarea sistemului WMS de la Senior Software se numără:

  • 30% creștere a eficienței operațiunilor din depozit

  • 35% creștere a numărului de livrări

  • Inventariere în doar câteva ore, față de 2-3 zile cât dura înainte

  • Instruirea noilor angajați în doar 2-3 zile, față de 6 luni cât dura înainte

  • Vizibilitate end-to-end în depozit

  • Reducerea seminificativă a erorilor umane

“Într-o săptămână am fost perfect funcționali”

Echipa Libris.ro a ales soluția oferită de Senior Software în urma unui studiu de piață, WMS fiind soft-ul care îndeplinea toate cerințele tehnice din lista de criterii pentru selecție.

“Am fost în vizită la partenerii noștri de afaceri și am văzut cum funcționează în realitate. Echipa Senior Software a fost alături de noi pe toată perioada implementării, de la partea de analiză și până la Golive. Deoarece implementarea a coincis cu mutarea în noul depozit, adaptarea a fost mai rapidă decât ne-am așteptat. Într-o săptămână am fost perfect funcționali.”, a completat Laura Țeposu.

Soluția WMS a fost integrată cu succes cu alte două softuri existente în companie, respectiv un sistem de tip ERP și o platformă E-commerce. Totodată, pentru un plus de beneficii, retailerul a completat sistemul WMS cu echipamente hardware marca Zebra puse la dispoziție prin platforma itDepot: cititor de coduri de bare, imprimantă termică, cartușe imprimantă și toner imprimantă.

Înființată în 1991, Libris are o cifră de afaceri de peste 8 milioane de euro. În 10 ani de activitate, Libris.ro a devenit cea mai mare librărie online din România, iar în 2018 a deschis cel mai mare depozit de carte din țară.

Pentru mai multe detalii, puteți viziona Studiul de caz VIDEO!

Despre WMS

Soluția WMS este dezvoltată pe platforma Mantis, lider în domeniul furnizării de sisteme informatice și consultanță pentru logistică din sud-estul Europei. Sistemul încorporează bune practici testate și validate de peste 600 de companii din întreaga lume. Soluția are o structură modulară, putând fi implementată treptat și personalizată după nevoile fiecărui business în parte. Flexibilitatea sistemului permite adaptarea acestuia cu ușurință la orice schimbare apărută în dinamica volumului de activitate.

Despre Senior Software

Fondată în 2003, Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din România cu un pachet complet de soluții integrate. Compania a realizat peste 400 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii de la Microsoft alături de platforme testate la nivel internațional precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics.

Senior Software a pornit businessul cu o singură divizie iar, în prezent, dispune de 6 divizii prin care se implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în patru locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași) cu o echipă formată din aproximativ 150 de angajați.

Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon