Recent Posts

Eficiența operațiunilor din depozitul Libris.ro a crescut cu 30%, cu sistemul WMS

Libris.ro a înregistrat o creștere a eficienței operațiunilor de aproximativ 30%, cu sistemul WMS. Retailerul online cu cel mai mare depozit de carte din România a ales soluția de la Senior Software și a obținut beneficii precum: creșterea satisfacției clienților, acuratețe mai bună a stocurilor, un timp mai scurt de procesare a comenzilor și o majorare cu 35% a numărului de livrări.


Libris.ro a crescut eficiența în depozit cu aproximativ 30% de când folosește sistemul WMS de la Senior Software. Cu o suprafață de peste 5.000 mp și 45.000 de articole pe stoc, retailerul are cel mai mare depozit de carte din România dedicat unei librării online.

Laura Țeposu, Bussiness Development Director în cadrul Libris.ro, ne-a povestit ce rezultate a observat în urma utilizării sistemului de gestiune a depozitului:

“Pot spune că, per ansamblu, implementarea WMS-ului a eficientizat activitatea în depozit cu aproximativ 30%. După implementarea soluției WMS s-au redus timpii de lucru pe toate operațiunile: picking, preluarea mărfii, transferurile de stocuri. A crescut foarte mult acuratețea stocurilor. Dacă înainte făceam un inventar în 2-3 zile, acum se poate face parțial și durează câteva ore să inventariem jumătate din depozit.

Una dintre cele mai mari bucurii a fost creșterea gradului de satisfacție a clienților, măsurat prin creșterea în câteva luni a MPS-ului (Profit Margin on Sale). Dacă înainte aproximativ 10% din comenzi ajungeau la call center deoarece stocurile nu erau corecte, acum s-a redus foarte mult acest procent, fiind reduși și timpii de livrare. Anul acesta, numărul livrărilor Libris a crescut cu 35%, iar comenzile s-au onorat în timpii promiși pe site, cu aceeași echipă în depozit.

De asemenea, înainte de implementare, un om în depozit se descurca după șase luni, avea nevoie de o memorie fantastică, orientare, organizare. Acum, în maxim 2-3 zile, un om se descurcă în depozit.”

Așadar, printre cele mai importante rezultate obținute de Libris.ro după utilizarea sistemului WMS de la Senior Software se numără:

  • 30% creștere a eficienței operațiunilor din depozit

  • 35% creștere a numărului de livrări

  • Inventariere în doar câteva ore, față de 2-3 zile cât dura înainte

  • Instruirea noilor angajați în doar 2-3 zile, față de 6 luni cât dura înainte

  • Vizibilitate end-to-end în depozit

  • Reducerea seminificativă a erorilor umane

“Într-o săptămână am fost perfect funcționali”