Hub+Sibiu_ro.png

ARILOG Hub reprezintă o caravană de evenimente organizate în cele mai mari orașe ale țării, prin care ne conectăm cu comunitățile locale de business, cu scopul de a prezenta cele mai noi #tendințe, #oportunități și #inovații din logistică și supply chain.

Următoarea ediție ARILOG Hub va avea loc în data de 28 noiembrie 2024, în Sibiu, la Hotel Continental Forum între orele 09.30 și 16.30 și se va desfășura sub umbrela tematicii “Digitalizarea în Supply Chain”.
Evenimentul va cuprinde exemple de bune practici și experiențe ale colegilor de breaslă.

Subiecte abordate:

Customs 4.0

Evoluția  proceselor vamale de la  declararea pe hârtie (Customs 1.0) până la dezvoltarea sistemelor informatice (Customs 4.0), în care AI, Blockchain și IOT au un rol din ce în ce mai important.

Regulamentele CBAM și EUDR
- aplicabilitate, mod de raportare și responsabilități -

CBAM - mecanismul UE de ajustare la frontieră îa amprentei de carbon (CBAM) cu scopul de a stabili un preț echitabil pentru carbonul emis în timpul producției de mărfuri cu emisii ridicate de dioxid de carbon importate în UE și de a încuraja o producție industrială mai curată. CBAM vizează importurile de produse considerate poluante – ciment, fier și oțel, aluminiu, îngrășăminte, produse pe bază de polimeri, hidrogen sau amoniac. Acest mecanism va funcționa prin achiziționarea de certificate de către importatori. Importatorii de mărfuri vor trebui, fie individual, fie prin intermediul unui reprezentant, să se înregistreze la autoritățile naționale de unde pot cumpăra și certificate CBAM. Intrare în vigoare: La 1 octombrie 2023, CBAM a intrat în aplicare în faza sa de tranziție, primele perioade de raportare pentru importatori fiind încheiate la 31 ianuarie 2024, respectiv 30 aprilie 2024.

EUDR - Regulamentul UE privind produsele ce nu provin din defrișare, care a intrat în vigoare la 29 iunie 2023, urmărește să scadă producția și consumul de mărfuri și produse derivate legate de defrișări și degradări ale pădurilor care intră sau ies de pe piața UE. EUDR acoperă o gamă largă de produse din lemn, inclusiv cherestea, materiale pe bază de lemn, hârtie și mobilier, precum și cauciuc. EUDR se aplică și uleiului de palmier, soia, cafea, cacao și carne de vită. Companiile care importă sau exportă produsele listate vor trebui să efectueze un control de diligență pentru a confirma că acestea nu provin din terenuri care au fost defrișate sau degradate după 31 decembrie 2020. Companiile vor trebui, de asemenea, să verifice dacă aceste produse sunt conforme cu legislația relevantă din țara de producție, inclusiv cu respectarea drepturilor omului și a drepturilor popoarelor indigene afectate.

Legislația RO e-Transport
- noutăți legislative, raportare GPS, spețe -

În cadrul evenimentului ARILOG Hub Sibiu veți putea primi recomandări pentru situațiile pe care le întâmpinați, de la reprezentanții ARILOG care fac parte din grupul de lucru instituit la nivelul Ministerului de Finanțe și care aplică reglementarile acestui sistem înca din anul 2022.

Evenimentul se va desfășura pe durata întregii zile și programul va include pauzele de cafea și prânz.
 

Taxă de participare:

  • 250 lei / persoană / membri & cursanți ARCA
  • 350 lei / persoană / non-membri

Pentru înregistrare și alte informații organizatorice, vă rugăm să ne contactați: Laura Ionescu | laura@arilog.ro | 0737 071 741

Formular de înregistrare